Gatunków miodu jest bardzo wiele. Każdy ma swoje zastosowanie nie tylko w lecznictwie, ale także w kuchni. Miody możemy dodawać do napojów, deserów i ciast – doskonale zastępuje cukier. Produkt ten, zawsze warto mieć w swojej spiżarni. W okresie jesienno-zimowym zwykle używamy go więcej, latem zapewne mniej. Co, jeśli miód stoi przez dłuższy czas niewykorzystywany? Nasuwa się pytanie , czy miód może się zepsuć?
Blog
Pszczoły wytwarzają nie tylko smaczny i prozdrowotny miód, lecz także pyłek, o nie mniej dobroczynnych właściwościach. Jego ograniczona ilość sprawia jednak, że nie każdy może w prosty sposób po niego sięgnąć. Dziś wyjaśniamy czym jest pyłek pszczeli, jak go stosować i dlaczego warto zwrócić na niego uwagę.
Jest smaczny, zdrowy, a co najważniejsze, naturalny. Mowa o miodzie, produkcie wytwarzanym przez pszczoły, które pieczołowicie zbierają pyłki kwiatów i innych roślin. Abyś mógł korzystać z tych dobrodziejstw i cieszyć się pysznym smakiem, muszą być jednak spełnione pewne warunki. Sprawdź, jak powstaje miód, który jest słodzikiem, lekiem i przysmakiem jednocześnie.
Miód coraz chętniej stosowany jest jako zdrowszy zamiennik cukru. Niemal każdy kojarzy go również z rozmaitymi miksturami, które poleca się przy przeziębieniach. W czym tkwi jego sekret? Czy miód jest zdrowy i czy warto spożywać go na co dzień? Przedstawiamy kilka najważniejszych faktów, które przybliżą Ci specyfikę tego wyjątkowego daru pszczół!
Dobroczynne właściwości naturalnego miodu od lat stosowane są wspomagająco w leczeniu wielu dolegliwości. Wśród narządów, które doskonale reagują na miodową terapię, wymienia się między innymi serce oraz współpracujący z nim układ krążenia. Warto jednak zaznaczyć, że poszczególne dary ula charakteryzują się bardzo zróżnicowanymi właściwościami. Jaki miód na serce rekomendują specjaliści? Sprawdź, które odmiany warto wprowadzić do diety!


- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje




