Miód to produkt spożywczy, który zna chyba każdy. Ten efekt pszczelej pracy jest popularnym dodatkiem m.in. do pieczywa czy napojów takich jak herbata. Posiada wiele właściwości pozytywnie oddziałujących na ludzkie ciało. Pamiętaj jednak, by z nim uważać. Jak wszystko w nadmiarze, może okazać się szkodliwy. Przede wszystkim dlatego, że zawiera dużo cukru. Zastanawiasz się, jaki miód jest najzdrowszy? W ten tekście omówimy sobie pokrótce wszystkie gatunki dostępne w naszym sklepie. Dzięki temu dowiesz się, który z nich ma właściwości najlepsze dla Twojego organizmu.
Blog
Jesień to czas deszczu, zmiennych temperatur i przeziębień, zwłaszcza wśród najmłodszych. Rodzice zaczynają szukać wtedy sprawdzonych sposobów na podniesienie odporności i walkę z chorobami. Część osób sięga po suplementy diety, które można kupić w aptece, inni wolą bardziej tradycyjne metody. Jednym z takich domowych i naturalnych specyfików jest miód. Czy wiesz, jaki miód dla dzieci będzie najodpowiedniejszy?
Wszyscy wiemy, że miód jest zdrowy i wpływa dobroczynnie na organizm człowieka. Niemniej jednak często zadajemy sobie pytanie: który wybrać? Rodzajów jest bowiem wiele. Każdy ma nieco inne działanie, smak i zastosowanie w naturalnym leczeniu. Jaki zatem wybrać spośród dwóch popularnych: akacjowego i lipowego? Poznaj ich największe walory i sam zdecyduj!
Gatunków miodu jest bardzo wiele. Każdy ma swoje zastosowanie nie tylko w lecznictwie, ale także w kuchni. Miody możemy dodawać do napojów, deserów i ciast – doskonale zastępuje cukier. Produkt ten, zawsze warto mieć w swojej spiżarni. W okresie jesienno-zimowym zwykle używamy go więcej, latem zapewne mniej. Co, jeśli miód stoi przez dłuższy czas niewykorzystywany? Nasuwa się pytanie , czy miód może się zepsuć?
Pszczoły wytwarzają nie tylko smaczny i prozdrowotny miód, lecz także pyłek, o nie mniej dobroczynnych właściwościach. Jego ograniczona ilość sprawia jednak, że nie każdy może w prosty sposób po niego sięgnąć. Dziś wyjaśniamy czym jest pyłek pszczeli, jak go stosować i dlaczego warto zwrócić na niego uwagę.
Jest smaczny, zdrowy, a co najważniejsze, naturalny. Mowa o miodzie, produkcie wytwarzanym przez pszczoły, które pieczołowicie zbierają pyłki kwiatów i innych roślin. Abyś mógł korzystać z tych dobrodziejstw i cieszyć się pysznym smakiem, muszą być jednak spełnione pewne warunki. Sprawdź, jak powstaje miód, który jest słodzikiem, lekiem i przysmakiem jednocześnie.
Miód coraz chętniej stosowany jest jako zdrowszy zamiennik cukru. Niemal każdy kojarzy go również z rozmaitymi miksturami, które poleca się przy przeziębieniach. W czym tkwi jego sekret? Czy miód jest zdrowy i czy warto spożywać go na co dzień? Przedstawiamy kilka najważniejszych faktów, które przybliżą Ci specyfikę tego wyjątkowego daru pszczół!
Dobroczynne właściwości naturalnego miodu od lat stosowane są wspomagająco w leczeniu wielu dolegliwości. Wśród narządów, które doskonale reagują na miodową terapię, wymienia się między innymi serce oraz współpracujący z nim układ krążenia. Warto jednak zaznaczyć, że poszczególne dary ula charakteryzują się bardzo zróżnicowanymi właściwościami. Jaki miód na serce rekomendują specjaliści? Sprawdź, które odmiany warto wprowadzić do diety!


- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje




