Naturalny miód lipowy i inne – skarbnica witamin oraz minerałów
Szukając naturalnych produktów, które mogłyby uzupełnić domową spiżarnię, warto zainteresować się wyrobami pszczelimi. W ofercie mamy różne ich rodzaje. Jednym z nich jest, m.in. naturalny miód lipowy, uznawany za najcenniejszy z gatunków. Pozyskuje się go z kwiatów lipy szerokolistnej i drobnolistnej. Ten podobnie jak miody faceliowe ma wiele właściwości pozytywnie wpływających na zdrowie. Miody faceliowe oraz lipowe wzmacniają odporność, poprawiają procesy trawienne oraz pomagają w szybszym dojściu do pełni sił po przebytej chorobie. Wartym uwagi okaże się również miód akacjowy. Pasieka, z której pozyskujemy nasze wyroby pszczele, zalicza się do ekologicznych gospodarstw. Przekłada się to na właściwości i zawartość witamin czy minerałów miodu pszczelego lipowego oraz innych.
Miód malinowy doskonały na kanapki
Szukając zamiennika cukru, warto zwrócić uwagę na produkty pszczele. Proponujemy doskonały w smaku miód malinowy. Nasz sklep oferuje wiele produktów z dodatkami owoców, które doskonale sprawdzą się do kanapek czy naleśników. Spożywanie tego naturalnego i zdrowego słodziku w odpowiednich ilościach ma pozytywny wpływ na zdrowie. Wrzosowy miód to także wariant warty uwagi. Wspiera układ moczowy, pokarmowy i odpornościowy.
Niezastąpiony mód spadziowy z drzew iglastych
W asortymencie znajdzie się też coś dla wielbicieli klasyki, m.in. miód gryczany z pasieki o lekko gorzkawym posmaku. Wykazuje także działanie bakteriobójcze i, przyspiesza gojenie się ran. Warto również wspomnieć, że miód gryczany jest ekologiczny i oprócz wcześniej wymienionych zalet wspiera prawidłową pracę serca. W naszej ofercie można znaleźć też polecany przez szerokie grono klientów miód spadziowy z drzew liściastych. Jego właściwości sprawiają, że to nie tylko doskonały pomysł na prezent dla dziadków, ale naturalny przysmak. Jeśli zastanawiają się Państwo, jak miód wybrać, spadziowy z drzew liściastych to jedna z lepszych opcji.
Niepopularny miód z rzepaku
Mniej znaną propozycją, choć równie cenną jest miód z rzepaku. Cechuje się on intensywnym smakiem w porównaniu do innych gatunków. Natomiast jeśli chodzi właśnie o miód rzepakowy, na co pomaga? Przede wszystkim wspiera odporność organizmu, pomaga w walce z infekcjami. Dla wielbicieli innych smaków polecamy także miód akacjowy. Na co jest dobry? Na wiele dolegliwości. Okaże się pomocny w przypadku zapalenia jelit. Podobnie jest, jeśli chodzi o miód akacjowy, na żołądek nie ma lepszego rozwiązania. Nasi klienci chętnie decydują się również na miód spadziowy. Na co on jest? Między innymi przyspiesza gojenie się ran, doskonały smak potęguje jego popularność.